søndag 1. januar 2017

Jakten på Sigurd Jorsalfare

Øystein Morten varslet i slutten av sin bok om Jakten på Olav den Hellige at han ville ta opp tråden videre, og det er nettopp dette han har gjort i «Jakten på Sigurd Jorsalfare».

Nok en gang får vi følge to parallelle løp, ett hvor den sagnomsuste kongens historie fortelles basert på det best mulig tilgjengelige kildematerialet, og et hvor historien om forfatterens egen jakt på nytt kildemateriale fortelles.

Nytt fra forrige bok er denne gang at Morten reiser ut, tildels i korsfarerkongens fotspor, og vi får besøke steder som Compostela de Santiago, Formentera og Istanbul og blir tatt med til de samme stedene i disse byene som Sigurd beviselig eller angivelig skal ha vært. Også Sigurds besøk på Sicilia, som jeg har nevnt tidligere i bloggen, nevnes.

Vi får også høre om hvordan psykisk sykdom plaget Sigurd i store deler av livet, og gjennom en samtale med en psykolog lanseres en teori om hvilken type plage det kan være kongen led av.

Boka er i likhet med den foregående svært interessant for alle med interesse for (norsk) middelalderhistorie!

1 kommentar:

  1. Hei,
    lørdag går fristen for å nominere bøker til Bokbloggerprisen 2016 ut. Du er velkommen til å nominere bøker hvis du vil det. Her er link til mer informasjon: https://norskebokbloggere.wordpress.com/2017/01/01/nominering-til-bokbloggerprisen-2016-hvem-hva-hvor-og-hvordan/

    Mvh komiteen

    SvarSlett