fredag 7. mai 2010

50 big ideas you really need to know

I dagens bloggpost skal dere få stifte bekjentskap med en helt spesiell bok. Den britiske skribenten Ben Dupré har i denne boka samlet 50 store ideer som har hatt enorm innflytelse på menneskeheten, og presenterer hver av dem over 4 sider.

Hver enkelt idé har fått en tidslinje, noen sitater, noen små historier, en brødtekst som gir et grovt innblikk i hovedtrekkene, og ikke minst, en enkeltsetning som oppsummerer essensen i ideen.

Jeg sitter etter å ha lest boka med et inntrykk av at Dupré faktisk har lyktes veldig godt med å skape relativt balanserte framstillinger av samtlige ideer, og ikke minst kontroversielle felter som kommunisme, straff, fascisme og sensur framstår svært balanserte (Men samtidig kritiske der det trengs).

Boka dekker både filosofiske grunnretninger, ideologier, et par vitenskapelige nyvinninger, religiøse begreper og annet, og anbefales for alle som vil utvide kjennskapen sin til ideer utenfor sitt eget fagfelt. (Dersom alle disse er innenfor ditt eget fagfelt, så har du for dårlig lønn)

2 kommentarer:

  1. dagens sensasjon: du blogga om ei bok som hørtes interessant ut:) kan man få ha den på langtidslån etter 60årsdagen?

    SvarSlett
  2. Kommer an på hvor spydige man er framover :)

    SvarSlett