tirsdag 19. april 2016

The Simpsons and their Mathematical Secrets

Fysikkdoktoren Simon Singh har tidligere skrevet bøker om blant annet koder og den hyperavanserte matematikken bak løsningen på Fermats siste teorem. I «The Simpsons and their Mathematical Secrets» holder han seg som tittelen sier til matematikk, men han beveger seg over i noe av den mest populære populærkulturen som er å oppdrive: Den legendariske tegnefilmserien The Simpsons.

Singh introduserer oss for en rekke av skribentene bak den gulfargede familien fra Springfield, og vi kan la oss slå i bakken av den utrolige merittlista disse har på den akademiske fronten før de gikk over til underholdningsbransjen.

Måten Singh gir oss et nærmere blikk på noen av de mest matematisk intrikate episodene av serien ga iallfall meg et helt nytt syn på serien, og det er med fornyet interesse jeg tar plass foran TV-en når den sendes etter at jeg leste denne boka.

Som en bonus er de siste kapitlene i boka viet serien Futurama, hvor mange av de samme folka var involvert i produksjonen, og det også forekommer masse deilig matematikk.

Kan anbefale boka på det sterkeste for alle «nerder» med sans for tegnefilm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar